Theo al jaren een vast gezicht bij de huishoudelijke hulp van Gelder Thuiszorg.

Theo van Driel inmiddels 61 jaar, maar werkt al sinds 1981 in de huishoudelijke verzorging. Na een uitstap binnen de kerk en het onderwijs is Theo in 2007 teruggekeerd bij zijn professie en combineert hij zijn kerkelijke werkzaamheden met de thuiszorg. “Ik weet het nog heel goed 13 april 1981 was mijn eerste werkdag, blijkbaar heeft het zoveel indruk gemaakt dat ik de datum nog exact kan herinneren.”

Vanaf jongs af aan wist Theo het al. Niet bij de politie of brandweer maar een baan binnen de huishoudelijke verzorging. De afwijzing als jongen bij de huishoudschool weerhield hem er niet van om zijn gevoel te volgen. “De huishoudschool, dat was uitsluitend voor meisjes werd mij destijds verteld” blikt Theo terug.

Theo kent de waarde van het werk. “Het is niet iets wat je zomaar even doet. In eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je kwalitatief en goed werk aflevert. Daarna komt de zorg en aandacht voor de cliënten.”

Waardering

De huishoudelijke zorg is een belangrijke en verbindende factor voor de ouderen in onze samenleving. Voor veel cliënten is Theo het enige contact of aanspreekpunt. “Je merkt dat mensen het prettig vinden als je de tijd voor ze neemt. De meeste zorgverleners zijn er maximaal vijftien minuten, wij zijn er vaak twee uur. We krijgen daarom veel waardering en zijn een belangrijk onderdeel tegen de vereenzaming. Men vindt het fijn dat men aanspraak heeft en kijkt uit naar de volgende keer dat je komt. Dat doet mij goed. ”

Als eerste man bij Gelder Thuiszorg

Theo was de eerste mannelijke huishoudelijke hulp binnen het team van Gelder Thuiszorg. Direct bij de start van Gelder Thuiszorg Apeldoorn is hij ingestapt. Dat is inmiddels zo’n 5 jaar geleden, zelfs drie cliënten die hij bediende voor de overname bedient hij nog steeds.

Inmiddels zijn er meer mannelijke collega’s maar die zijn op één hand te tellen. Een man in een vrouwen wereld levert mooie momenten op. Bij één van zijn cliënten was hij zelfs een attractie wanneer hij aan het werk was. “Heel toevallig kwam de hele buurt altijd even op de koffie als ik aan het werk was. Dat is natuurlijk geweldig. ”

Theo blikt trots terug op de afgelopen jaren. “Ik vind het mooi om te zien hoe het bedrijf is gegroeid en dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren. Binnen Gelder Thuiszorg is alles bespreekbaar, zodoende kan ik deze baan makkelijk combineren met mijn tweede baan.”

Werken bij