Even voorstellen Anne-Marie onze coördinator Verzorging en Verpleging

Begin mei kwam Anne-Marie als flex coördinator het team Verzorging en Verpleging versterken.  Vanaf september is zij doorgestroomd tot coördinator Verzorging en Verpleging. Op het nieuwe kantoor Gelder Thuiszorg Apeldoorn aan de Aluminiumweg 84A spreken we met Anne-Marie.

“Het is mooie uitdaging, door de huidige grootte van de organisatie kan ik mezelf goed ontwikkelen. Doordat Gelder Thuiszorg een groeiende organisatie is, is het nu wel zelf stoeien om alles in werking te zetten en te regelen maar daar leer je enorm veel van.”

Wijkverpleging

De klinisch afgestudeerde Anne-Marie heeft bewust gekozen om haar carrière voort te zetten in de wijk in plaats van het ziekenhuis. “De band die je in de wijk opbouwt miste ik echt in het ziekenhuis. In het ziekenhuis kwamen veel cliënten voor een dag opname en gingen vervolgens weer weg. Het mooie aan de wijk is dat jij de mensen leert kennen en de mensen kennen jou. Dat maakt het werk in de thuiszorg veel persoonlijker.”

Na een periode als verpleegkundige heeft Anne-Marie toch de wijk gedeeltelijk achter zich moeten laten. Door een auto ongeluk en de bijkomende rugklachten is het voor haar niet meer mogelijk om het werk als verpleegkundige uit te voeren. Als coördinerend wijkverpleegkundige is ze verantwoordelijk voor het vaststellen van de benodigde zorg bij cliënten. De cliënten krijgen de zorg aangeboden die op basis van Anne-Marie wordt gesignaleerd. “Zo houdt ik het persoonlijke contact met de cliënten, daar gaat het mij om. Ik ben blij als ik iemand kan helpen”

Team

Dat de zorgvraag toe neemt. Gaat ook Anne-Marie niet onopgemerkt voorbij. “Soms is het even puzzelen om de routes weer rond te krijgen. Gelukkig hebben wij een vast team van 20 tot 60 jarigen met allemaal het hart op de goede plek. Het is een gemêleerd gezelschap en super collega’s om mee te werken.”

Een kleine gemoedelijke organisatie dat is volgens Anne-Marie de kracht van Gelder Thuiszorg. “Gelder Thuiszorg is erg actief om mensen zelf te laten ontwikkelen en biedt mogelijkheden om door te groeien. Ook zelf ben ik volop in ontwikkeling. Ik ben dankbaar voor de vrijheid en de kansen die mij worden geboden. Verschillende collega’s zijn ook bezig met hun eigen ontwikkeling zo is de één bezig met haar opleiding van helpende tot verzorgende IG. Een ander doet de opleiding van verzorgende tot verpleegkundige. Het zijn mooie processen waar ons team in zit.

Erkend leerbedrijf

Daarnaast is Gelder Thuiszorg vanaf augustus 2020 ook officieel een SBB leerbedrijf. “Wij zijn trots op deze ontwikkelingen en samenwerking met het beroepsonderwijs. Ons doel is om studenten een goede praktijkopleiding/ervaring te geven met uitzicht op een baan bij Gelder Thuiszorg.

Wil jij ook als “Hét gezicht van Gelder Thuiszorg V&V” graag in een groeiende organisatie een bijdrage leveren aan de verzorging, verpleging en zelfredzaamheid van onze cliënten. Neem gerust contact op met Anne-Marie.

Werken bij