Huishoudelijke hulp bij Gelder Thuiszorg; zoveel meer dan alleen schoonmaken

Iedereen vindt het fijn om een schoon en opgeruimd huis te hebben. Maar wat als je het (tijdelijk) zelf niet meer kan? Dan staan de vaste, vertrouwde gezichten van Gelder Thuiszorg klaar om u hiermee te helpen.

Voor veel cliënten zijn onze huishoudelijk hulpen meer dan alleen degene die het huis komt schoonmaken. Ze zijn voor veel cliënten een belangrijke schakel naar de buitenwereld. De heer van de Berg (86) deelt al twee jaar lief en leed met Ria, huishoudelijke hulp bij Gelder Thuiszorg.

Verlengstuk

In het appartement van de heer van de Berg spreken we elkaar. “De klik was er direct vanaf het begin” blikt de heer van de Berg terug. Al bijna 7 jaar woont hij met veel plezier in zijn seniorenwoning in Apeldoorn. “Mede dankzij de hulp van Ria kan ik nog op mijzelf wonen. Helaas is 2 jaar geleden mijn vrouw overleden, en ja dan kom je er alleen voor te staan. Mijn zonen wonen in de randstad dus die staan ook niet iedere dag op de stoep.”

“Het is daarom dat ik altijd uitkijk naar de woensdagen. Ria zorgt er niet alleen voor dat het huis weer netjes is, maar heeft ook altijd een luisterend oor. Daarnaast hebben we het samen ook gezellig en drinken we samen een kopje koffie.

Vertrouwen

“Je merkt bij veel cliënten dat kinderen vaak verder weg wonen en de vriendenkringen krimpen. Daarom betekenen wij zoveel meer voor onze cliënten dan alleen iemand die het huis komt schoonmaken.” aldus Ria. Juist doordat huishoudelijke hulpen wekelijks meerdere uren achterelkaar bij cliënten over de vloer komen, ontstaat er een vertrouwensband. Dit maakt hen niet alleen vertrouwde gezichten voor de client, maar ook een belangrijke schakel in de zorg.

“We brengen relatief veel tijd door samen en praten veel. Dit zorgt ervoor dat ik goed overzicht heb hoe het met cliënten gaat. Als ik signaleer dat het met een cliënt wat minder gaat dan kan ik altijd terecht bij de vestigingscoördinator, zodat de zorg in overleg met alle betrokkenen optimaal kan worden afgestemd op de zorgvraag.

Eigenlijk zijn wij een verlengstuk van de belangrijkste leefomgeving van onze cliënten namelijk thuis.

 

Werken bij