Gelder Thuiszorg start met Verzorging en Verpleging

De herfst heeft de zomer inmiddels afgelost, de regen tikt tegen het raam van Gelder Thuiszorg op het hoofdkantoor in Apeldoorn. Binnen Gelder Thuiszorg straalt iedereen. Drie weken nadat de nieuwe Dagbesteding is geopend in het centrum van Twello, staat Gelder Thuiszorg vandaag alweer klaar voor de volgende primeur. Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover; Gelder Thuiszorg Verzorging en Verpleging gaat starten.

Het team ”Verzorging en Verpleging”(V&V) van Gelder Thuiszorg bestaat uit verpleegkundigen, verzorgende, helpende en helpende plus. Dorine van der Liende is één van de vaste gezichten van team verzorging & verpleging. Dorine is geboren in Posterenk, maar al ruim 34 jaar woonachtig in Twello. Ze kan niet wachten weer de wijk in te gaan. “Ik heb er echt zin in” zegt ze enthousiast. Het klaar staan voor anderen zit Dorine in haar bloed. Naast haar ervaring als verzorgende IG, heeft ze jarenlang heeft ze als EHBO‘er op verschillende evenementen in de gemeente Voorst gestaan.

Dorine is haar loopbaan begonnen als huishoudelijk medewerker. In 2013 kreeg zij van haar toenmalige werkgever de kans om haar diploma Verzorgende IG te behalen en de wijk in te gaan. Het werken bij de cliënten in de wijk was fijn en waardevol, maar op het team lag heel veel druk. Begin 2019 stopte Dorine daarom met haar werkzaamheden.

In april kwam Dorine in contact met de directeur van Gelder Thuiszorg. “Toen ik binnenkwam voelde het gelijk goed; de warmte van het bedrijf en het team en de korte lijnen en ik was bekend met de plannen voor Verzorging en Verpleging.“ Om de tijd te overbruggen is ze eerst gestart als huishoudelijke hulp. Onder het genot van een kop koffie vertelt ze over haar eerste periode bij Gelder Thuiszorg; “Het was een leuke eerste periode, met zelfs een aantal cliënten die ik nog ken vanuit de periode dat ik in de wijk werkte. Je doet zoveel meer dan alleen zorgen voor een schone leefomgeving van de cliënt. Mensen waarderen je en je bouwt snel een band op. Dat maakt het werk zo leuk” blikt Dorine terug.

Deze waardering voelt ze ook als verzorgende. “Achter iedere voordeur is een andere zorgbehoefte. We zijn eigenlijk een soort kameleon en passen ons aan, aan iedere situatie. Hoe mooi is het dat jij, dat puzzelstukje bent waardoor mensen nog net thuis kunnen blijven. Je voegt iets toe aan de kwaliteit van het leven thuis”. Een ronde in de wijk van een verzorgende IG is erg divers.

“We helpen de cliënt in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving met bijvoorbeeld wassen, aankleden, wondverzorging, injecties, maar ook katheteriseren. Ik houd van de afwisseling in de werkzaamheden en de variërende groep cliënten van jong tot oud”.

Nu, 6 maanden na haar laatste ronde als verzorgende gaat ze weer starten. “Ik heb er onwijs veel zin in” klinkt het enthousiast. Over werkdruk maakt ze zich geen zorgen meer. “Nee, dat gaat bij Gelder Thuiszorg zeker goed komen. Ik merk het nu al. De werktijden en werkdagen worden zo samengesteld dat het past in het privé leven van mijn collega’s en mijzelf. Ook is het gelukt om weekend diensten te minimaliseren tot maximaal 1 keer in de maand. Heerlijk! ”.

Wil jij net als Dorine mee groeien in onze organisatie en het gezicht in de thuiszorg worden? We zijn groeiende en voor ons 2de wijkteam op zoek naar betrokken collega’s die als gezicht van Gelder Thuiszorg willen bijdragen aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Bekijk onze openstaande vacatures op de website www.gelderthuiszorg.nl of bel gerust met onze vestigingscoördinator, Jacqueline van Geel, 055-2002470

Werken bij